Ki a csokit szereti rossz ember nem lehet. Ugye, így van a mondás? 😀 Csokitorta minden formában jó ötlet. Bárhol, bármikor, bárhogy. Meryl Streep dupla csokis csodája után (Recept: https://egycsipetboldogsag.cafeblog.hu/2016/05/27/csokitorta-ala-meryl-streep/ ), Steiner Kristóf tömör csokoládé tortája a kedvenc, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni, ami valljuk be egy kánikulás időszakban igazi áldás és játszi könnyedséggel összeállítható, a siker pedig borítékolható. ÉÉÉÉÉÉsssss igen, valóban rabjává lehet válni.
Az úgy volt kérem szépen, hogy megvettem a Meglepetés Mentes konyha című magazinját, amit kimondottan ételérzékenyeknek adtak
Na,de a lényeg a csokitorta. Meglátni és megszeretni pillanat volt. Hihetetlen gusztusos volt a fotó és Kristófhoz hűen nem csak egy szimpla receptleírás, hanem egy személyes történettel, humorral fűszerezett kedvcsináló. Kedvenc részem: “…ínyencek és alkoholisták (mint én), ilyenkor löttyinthetnek bele egy kis presszókávét, esetleg narancslevet vagy éppen viszkit”. Íme a kiindulási pont a pózer Alvinommal, mert ugye neki mindig a konyhában kell lennie 🙂
A receptet kicsit Szandrásítottam, bocsánat kedves Kristóf 🙂
Hozzávalók 22cm-es tortaformához:
-25 dkg kakaós keksz
– 7 evőkanál olvasztott kókuszolaj (helyettesíthetitek vajjal)
-30 dkg étcsokoládé
-csipet só
-2 dl növényi főzőtejszín (helyettesíthetitek hagyományos tejszínnel)
– friss gyümölcs, esetemben málna volt
+ lelkesedés és jókedv 🙂
A kekszet daráljuk le. Hogy hogyan azt rátok bízom, a lényeg, hogy porállagú legyen. Megmutatnám ezt a “high tech csodaeszközt”, ami miatt tudom, hogy sárgultok most az irigységtől, de ő az én kis barátom és nem cserélném le soha semmilyen robotgépre (persze a felajánlásokat szívesen fogadok) 😀 😀
Miután ezzel megvagyunk, összekeverjük az olvasztott kókuszolajjal és a kapcsos tortaformánkat kibéleljük vele. Jól belenyomkodjuk úgy, hogy legyen kb. 1 cm-es pereme is, majd mehet a hűtőbe dermedni kb. fél óra elég neki.
A krém elkészítésére két verziót “mutatok” (mindkettőt kipróbáltam):
A csipet sóra az édesség egyensúlyozására van szükség, ezt egy műsorban láttam 🙂
Az elkészült krémet ráöntjük a kekszalapunkra és miután kihűlt, mehet a hűtőbe pihenni, hogy a jól megszilárduljon.
Díszítésnek bármilyen gyümölcsöt használhatunk, megszórhatjuk kekszdarabokkal, szeletelt mandulával, stb.
Óriás BOLDOGSÁG van. Hihhhhetetttlennnnn finom, roppanós, ugyanakkor mégis lágy, édes, de a málnának köszönhetően kissé fanyar, frissítő tömör gyönyör.
Nekem 1 szelet bőven elég volt. Legközelebb fagyival is kipróbálom:)
Remélem tetszett a recept és Ti is kedvet kaptatok az elkészítéséhez.
Megtaláltok Facebook -on is, ha van kedvetek tartsatok velem ott is 🙂
Üdvözlettel: Szandra
U.I.: Egy dedikált Kristóf konyhájának nagyon örülne kicsi Szandra 🙂