91
Ez isteni!
63
Így nem csináltam vegán cukormentes kalácsot...
43
Mi történik a testben a Covid után?
38
Ilyen egy Bak jegyű anyuka!
85
A blogköltöztetés felér egy önismereti úttal
SweetHome
Duplán tökös biscotti
Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit.
67
80
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
88
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
27
Ez most akkor a Covid volt?
68
Megvan még, mit mondtunk?
65
Csak azért is boldog karácsony, 2020?
50
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
33
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
33
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
95
Kiadós leves után ebéd is lehet
63
Nem maradhat el idén!
Jólétcsokor
Karácsony: étrend, életmód – tervezz a boldog, elégedett év végéért
Hallgass a tippekre!
58
39
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.
98
Meg kell kóstolni!
70
Keressük az ország legszebb adventi dekorációját!
43
A gyerekek okosak és szórakoztatóak.
36
Nem tudom, mit képzel magáról.
Napi kattintós
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció. Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Sziasztok ! Ismét itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen , kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Áfonya dzsem, lekvár: különleges. Nemcsak azért, mert ki kell nyitnod a pénztárcádat, ha lekvárt szeretnél főzni belőle, hanem azért is, mert sok értékes anyagot tartalmaz. Minden évben készítek lekvárt vagy dzsemet áfonyából kis üvegekben – zselésítő anyag hozzáadása és újabban tartósítószer nélkül, mivel a vadashoz ezt kedveli legjobban a családom. Megosztom Tweet Oldal ajánlása emailben […]
Az általam eddig bejárt szurdokok közül a legnagyobb! Ausztria Grand Canyon-ja. Nagy, fehér sziklák, mély és széles völgy, csodás színű csobogó patak, hatalmas vízesések – ez mind az Ötschergräben, azaz az Ötscher szurdok, az Ötscher-Tormäuer Nemzeti Parkban. Pár éve a túraútvonalak versenyén Ötschergräben-t választották a legszebb osztrák kirándulóhelynek, így ez lett “Ausztria legszebb szurdokvölgye”. Nézzük, […]
Észak-Amerika és Mexikó füves pusztáiról származó préritárnics vagy más neveken lisianthus vagy eustoma szépsége tavasszal sokat vásárlásra csábít. Pár hét után aztán többnyire tönkre megy. Ezért is örültem, amikor Vadady Mária olvasónk elárulta, hogy milyen módszerrel sikerült életben tartania, sőt újbóli virágzásra bírnia a kényes kis kedvencet. “Anyák napjára kaptam 3 virágszárral. Azonnal […]
A mediterrán nyaralások hangulatát idéző japán cikász sokak kedvence. Körkörösen elhelyezkedő sötét zöld levelei nagyon jól mutatnak a modern lakásokban is. Legtöbben a téli gondozását rontják el. Elárulom mit tegyél, ha megtörtént a baj. A cikász pálma gondozása nem túl bonyolult. Nyáron, amikor a szabadban tartjuk, nem is szokott gondot okozni. Ilyenkor tél […]
A fehér kálát már nagyanyáink is szívesen tartották szobanövényként, az utóbbi évtizedekben megjelent színes változatokat a fiatalabb korosztály is kedveli. Kecses formája és széles skálájú színvilága miatt gyakran a modern esküvői csokrok fő virága. Töretlen népszerűségének köszönhető, hogy A hét növényének választottuk. A hófehér kálák a nagy virágfejekről ismertek, a színes […]
A menta történetéről és jótékony hatásairól már született bejegyzés a Fűvészblogon. A mentát virágzás előtt kell begyűjteni, évente akár háromszor is. Ne a tövénél vágjuk le, hanem hagyjunk pár centi szárat és levelet rajta. Gyógynövényként és fűszerként a leveleit használjuk, ezért ha szárral együtt szárítjuk, akkor is el kell távolítani a leveleket a szárról. Szárítás […]
Aoniken Quiroga 1994-ben kezdett el táncolni. Az úgynevezett szalon tangóval indította pályafutását. Ez a hagyományos argentin tangó európai változata, melyhez az európaiak hozzáadtak saját kultúrájukból technológiai elemeket. Főként az olaszok verziója lett különösen dinamikus és improvizatív. És ez az a stílus, melyet Aoniken Quiroga leginkább kedvel. Miután második helyen végzett 2006-ban a szalon tangó kategóriában a […]
Van Dél-Csehországban egy bájos kisváros, amelynek történelmi városmagja 1992 óta az UNESCO világörökség része, és mely Csehország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. Nem véletlenül, mert a városka egyszerűen olyan, mintha egy mesekönyv lapjai keltek volna életre. Ennél szebbet rajzolni sem lehetett volna. Hiszen milyennek képzelünk egy mesebeli városkát? Dombokkal ölelt völgyben, kanyargó folyó partján piros tetős […]
A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!