Csokitorta a’la Meryl Streep

Egyszerűen bonyolultborító

fotó: Google

Ki látta az Egyszerűen bonyolult című filmet? Ha még nem láttátok, akkor sürgősen tessék megnézni,mert iszonyatosan jó! Vannak filmek amiket bármikor meg tudok nézni, nem unom meg: Forrest Gump, Dirty Dancing és természetesen az előbb említett is. A film hangulata, eleganciája, Meryl Streep bája ( őt amúgy is imádom, annyira sokoldalú színésznő), Alec Baldwin sármja együtt telitalálat. Barátnőimmel nagy kedvencünk. Mindig mondjuk, hogy olyan házat, olyan konyhát, olyan pékséget, olyan kávézót, olyan croque monsieur-t (a filmnek köszönhetően a legszeretettebb melegszendvicsem), olyan croissant, olyan dupla csoki tortát szeretnénk, mint ami a filmben is van. Kis lépésekkel kezdjük. A csoki torta pipa 🙂 Ugyanis, ha láttátok a filmet, abban ollllyyyannnnn guszta amit esznek, hogy az ember lánya nyújtaná a tányérját, hogy neki is kell egy jó nagy szelet. De sajnos Meryl nem adott, úgyhogy megsütöttem és jelentem, hogy a világ legegyszerűbb, ugyanakkor legtökéletesebb csoki tortájának receptjét osztom meg veletek. Készüljetek fel, hogy függőséget okoz! Én egy ártatlan kedd délután sütöttem meg, szerda délutánra egy morzsa sem volt belőle. Nem akarok neveket mondani Móni, de valaki még reggeliként is ezt ette 😀 Egyszerűen nem lehet abbahagyni. Ráadásul a legnézettebb kép lett a Facebook -on (ezúton is köszönöm 🙂 ).

Egyszerűen bonyolult

fotó: Google

és íme a Meryl tortája, ami alpján kedvet kaptam a sütéshez:

Egyszerűen bonyolult torta

fotó: Google

Angol nyelvű oldalon találtam rá az alapreceptre, amin kicsit alakítottam pl. vajkrém helyett mascarponet használtam, mert sokkal lágyabb íze van. A torta elkészítése nem egészen 1 órát vesz igénybe, alig van mosogatnivaló utána és isteni  lesz a végeredmény. Kell ennél több?

Hozzávalók (24cm-es tortaformához):

1 bögre= 2,5 dl

Tészta:

  • 2 bögre liszt
  • 1,5 bögre cukor (eredetileg 2 bög.)
  • ¾ bögre CUKROZATLAN kakaópor
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre meleg víz
  • ½ bögre olaj (én napraforgó olajat használtam)
  • 2 tojás
  • 1 tk. vanília kivonat
  • csipet só

Krém:

  • 33 dkg SZOBAHŐMÉRSÉKLETŰ mascarpone
  • ¾ bögre CUKROZATLAN kakaópor
  • ¼ bögre porcukor
  • 1/4 bögre tej (elhagyható, akkor keményebb lesz a krém)
  • pár csepp vanília kivonat  

+ lelkesedés és jókedv 🙂

Első lépésben MELEGÍTSD ELŐ A SÜTŐT!, alsó-felső sütés 180 fok.

Két nagyobb tálra van szükség mindössze. Az egyik a száraz-, a másik a nedves hozzávalóké lesz.

Kezdjünk a szárazakkal. A lisztet átszitáljuk (mert már régóta tudjuk, hogy jót tesz a tésztának) és összekeverjük a többi száraz hozzávalóval: kakaó, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, só. Félretesszük.

A másik tálban robotgéppel összekeverjük a tejet, tojásokat, olajat és végül a meleg vizet. A vizet egyébként elég a mikróban megmelegíteni, nem kell, hogy forrásban levő legyen.csokitorta

A folyékony keveréket ráöntjük a lisztes-kakaós részre és a robotgép magas fokozatán alaposan összedolgozzuk. Gyönyörű, élénk, mély barna színű, már most jól láthatóan levegős tésztát fogunk kapni, amit 2 (!) részre választunk és sütőpapírral bélelt tortaformában készre sütjük. Nekem szerencsém volt, mert van 2 tortaformám, így egyszerre sütöttem meg őket. Az sem baj, ha csak egymást követően tudjátok sütni. A sütési idő (sütőtől függően) 30-40 perc, de tűpróbát érdemes végezni, biztos, ami biztos alapon. Csodás illatok lesznek a konyhában, készüljetek!

csokitorta1

csokitorta2

 

Amíg sül a torta, összeállítjuk a krémet. Fontos, hogy a mascarpone szobahőmérsékletű legyen, mert különben becsomósodhat. A porcukrot pedig érdemes előtte átszitálni. A mascarponet és a kakaót robotgéppel összekeverjük. Majd egymást felváltva adagoljuk hozzá a cukrot és a tejet. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a vaníliakivonatot. Úrrrr Istennnn micsoda gyönyörű, lágy és finom krémet kapunk.

csokitorta3

Miután a tortalapok kihűltek. Megtöltjük krémmel (ne spóroljunk vele!) és a külsejét is beburkoljuk vele. Az oldalára  is kenjünk. Szeretem a rusztikus megoldásokat, ezért nem nagyon simogattam el csokibevonatot, plusz a filmben is hasonlóan látható. Díszítésként szárított virággal szórtam meg a tetejét, csak úgy, mert találtam barátnőm kamrájában. Pazar látvány, mennyei illat, parádésan jó íz. Ezek jellemzik az Egyszerűen bonyolult Nagyszerű tortánkat. Avatás előtt érdemes 1-2 órára a hűtőbe tenni, jobban kijönnek az ízek.csokitorta4

BOLDOGSÁG van a négyzeten, mert óriási sikert aratott. Higgyétek el, nektek is sima ügy lesz!csokitorta5

 Stílszerűen vacsora után ismét megnéztük barátnőmmel  az ihletadó filmet. Csak és kizárólag a tisztelet kedvéért dupláztam a sütiből 😀 😀 😀 Alvinom is kért belőle.csokitorta8

Remélem tetszett a recept és Ti is kedvet kaptatok a sütéshez.

Megtaláltok Facebook -on is, ha van kedvetek tartsatok velem  ott is 🙂

Üdvözlettel: Szandra

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!