Cseresznyés crumble avagy morzsasüti

Hallottatok a crumble-ről? Az egyszerű, de nagyszerű gyümölcsös crumble-ről? Ha azt mondom, hogy morzsasüti, úgy lehet ismerősebb, de a crumble sokkal-sokkal menőbb 🙂 Már többször láttam, hogy hogyan készítik és mindig azzal harangozták be, hogy a legegyszerűbb édesség, amit akár egy óvodás meg tud csinálni. Hiszem, ha látom éééééésssss aláírom, ez valóban igaz. Bárki el tudja… Tovább »

Red Velvet alias Vörös Bársony torta

Mondtam ugye, hogy elkezdődött a szülinapok ideje nálam családi és baráti körben egyaránt?! Idén pedig megfogadtam, hogy mindenkit igyekszem meglepni egy tortacsodával, hiszen tudjuk, hogy nincsen szülinap torta nélkül 🙂 A soron következő ünnepelt az én drága Réka barátnőm, akiről tudni kell, hogy egy igazi pozitív bomba. Mindenben megtalálja a jót és mindig mosolygós, plusz nagyon… Tovább »

Tortának álcázott hatlapos

Szülinapok idejét éljük mostanában. Szerencsére egymást érik a +1 évvel idősebb emberkék ünnepségei 🙂 Persze ÉÉÉÉNNNN NEM ÖREGSZEM!!! ÉN NEM! Most épp bátyám szülcsinapcsija (így hívom igazából) volt soron. Halkan jegyzem meg, hogy 4en vagyunk tesók. Hamarosan jön a kisHúgom és kisÖcsém szülinapja is. Nagy, hangos, állatszerető család a miénk. Úgy mondanám, hogy olaszos 🙂 Tesómról tudni kell, hogy van pár rigolyája kajával kapcsolatban (is) és nem… Tovább »

Mr. csokis-fahéjas-fügés keksz

  Előre szólok:rá lehet kattanni nem kicsit, hanem nagyon 🙂 Képzeljetek el egy olyan homemade kekszet (ez menő így leírva, ugye?), ami kívül aranybarna, roppanós, ugyanakkor a belseje puha és olvad a szádban. Az ízéről pedig ne is beszéljünk, mert az valami szuperkirályságos. Kekszet kortól nemtől függetlenül szerintem mindenki szereti. M I N D E N… Tovább »

Fahéjas-diós szellő kalács, ami valójában fátyol kalács

Nem meglepő módon ismét egy édességet hoztam nektek, aminek a neve hivatalosan fátyol kalács vagy legyező kalács, de Enikő barátnőm csak szellő kalácsnak hívja. Ne kérdezzétek, nem tudom miért 😀 Egy látványos, finom, belül puha, kívül a karamellizált cukortól ropogós, viszonylag gyorsan elkészíthető kalácsról beszélünk, aminek érdekessége, hogy lényegében szeletekből áll, ezért nem is nagyon kell… Tovább »

Anutám kedvenc répatortája

Tartozom. Nem szeretek tartozni. Répatorta receptjét húsvét óta nem sikerült leírnom nektek. Eddig. De most leültem és addig fel nem állok, míg nem adom át a tudásom ezen részét 🙂 Ismerős az a nyuszikás vicc, hogy répatorta van? Nálam van és húsvétkor alap, hogy az asztalra kerül. Elvégre a nyuszi is répát eszik. Alapvetően sütőtökből szoktam elkészíteni ezt… Tovább »

Nutellaimádó csiga

Ki a nutellát szereti rossz ember nem lehet…ugye, így van a mondás? 🙂 Nos, én már idejét nem tudom, hogy mikor ettem utoljára, mert -kövezzetek meg- nekem túl tömény (pedig higgyétek el édesszájú vagyok 🙂 ). Van olyan barátnőm, aki bizony, ha vérszemet kap, akkor kanálszám eszi. Naaaa ki ismert magára? 😀 Érdekesség, hogy Olaszország a “szülőhazája”… Tovább »

A légiesen könnyű citromos habos pite

Itt vagyok, nem tűntem el, csak húsvéti ereszd-el-a-hajamat volt, amit egybekötöttem egy jó kis költözéssel, mindezt megkoronázva egy óraátállítással. Nem tudom, hogy vagytok vele, én még keresem az időérzékem és a pihentető alvásomat 🙁 Így szép az élet…szeretem, ha valami nem egyszerű 🙂 Húsvétkor önként jelentkeztem a desszertek elkészítésére, míg Anutám a főzőmester szerepét vállalta. A kínálat részemről a… Tovább »

A nem-atomfizikus gyors, pihe-puha kuglóf

Hűha eljött ez a pillanat is: az első recept. Anno ezt úgy képzeltem el, hogy sima ügy lesz trombita szó, konfetti eső kíséretében. De kérdem én: hol van a mazsorettes felvezetés, hol van a trombita, hol van a konfetti eső? És amúgy meg melyik kedvencemet válasszam, hogy ne sértődjön meg a többi? Sokat gondolkodtam, de végül… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!